Goed nieuws! Nadat we in het voorjaar van 2023 €20.000 euro beschikbaar mochten stellen, hebben we groen licht gekregen van de gemeente Roermond om aan het einde van dit jaar nog eens €10.000 beschikbaar te stellen voor te gekke Streetculture Initiatieven in de gemeente Roermond.

Heb jij een tof idee voor een evenement of project? Wil jij de Urban scene in Roermond op de kaart zetten? Ben je op zoek naar mogelijkheden waarmee je een nieuw idee kunt kickstarten of financieren? Dan kun je een aanvraag doen voor Roermoney!

Hoe gaan we dit doen? 

  • Van 7 t/m 18 december 2023 kunnen ideeën worden ingezonden en scout ons team zelf ook actief naar ideeën. Je idee hoeft geen volledig projectplan te bevatten, maar de basis moet wel al op papier staan. Na de toekenning kun je met ons team je idee verder uitwerken.
  • Op 21 december bekijkt ons team alle inzendingen en kiezen we één of meerdere ideeën die een toekenning krijgen.
  • In januari plannen we met de mensen achter de ideeën een afspraak in om alles door te spreken en in gang te zetten.

Gooi je idee of vraag

Je aanvraag moet aan een paar voorwaarden voldoen:

  • Je idee is duurzaam. Met een bijdrage vanuit Roermoney kun je een idee kickstarten of in gang zetten dat kan blijven bestaan als jouw stukje Roermoney is uitgegeven
  • Je idee verbindt de urban scene met de stad Roermond
  • Je idee, project of event moet een openbaar karakter hebben. Iedereen is welkom, de toegang tot de locatie of het event is laagdrempelig én het biedt nieuwsgierige en nieuwe beoefenaars van Streetculture de mogelijkheid om zonder moeite aan te sluiten of je activiteit/event/locatie te bezoeken

Weet je niet goed waar je moet beginnen of heb je hulp nodig met het beter uitwerken of formuleren van je plan? Is het schrijven van begrotingen niet jouw favoriete bezigheid? Laat ons je dan helpen! Stuur ons dus gerust een mail, app of bel ons en dan zorgen we dat een van onze kernteamleden je helpt met het schrijven van je plan. Ook tijdens de uitvoering van je plan staat team Streetculture Roermond voor je klaar om vragen te beantwoorden, je op weg te helpen of je van advies te voorzien. In januari plannen we sowieso met alle mensen achter de plannen een kennismaking in, waarin we ook hier een begin aan kunnen maken.