Appie Aurag

Freestyle voetballer

Kun je iets vertellen over jouw bijdragen aan streetculture in Roermond? 

Mijn bijdrage aan de streetculture is het laten zien van de cultuur op social media. Ik ben inmiddels 7 jaar actief met het posten van straatvoetbal video’s. Ik maak bewust het grootste gedeelte van mijn video’s in Roermond. Dit doe ik omdat ik het belangrijk vind om Roermond op de kaart te zetten op het gebied van streetculture. Naast het posten van video’s op social media om de streetculture in Roermond te laten zien aan de wereld, ben ik ook actief met freestyle/panna shows. Ik ga langs scholen, pleintjes en andere plekken in Roermond om de jeugd kennis te laten maken met streetculture.

Hoe kijk jij momenteel naar streetculture in Roermond? 

Ik vind dat wij een grote groep hebben die actief is op het gebied van streetculture. In deze groep zit een hoop talent en ik denk dat Roermond hier meer uit kan halen door deze groep een podium te geven. Bijvoorbeeld door events in eigen stad te organiseren.

Wat is er volgens jou nog meer nodig om streetculture in Roermond een ‘boost’ te geven?  

Als de talenten in Roermond een podium krijgen en dit wordt opgepakt door de community dan zal de community hoogstwaarschijnlijk denken “oh wat tof dat Roermond dit doet”. Hierdoor zal Roermond meer bekendheid krijgen in de community en ik denk dat dit belangrijk is voor de toekomst.

Welke lessen / workshops of andere dingen bied jij aan en hoe kunnen mensen jou bereiken?

Ik bied voetbalfreestyle/panna workshops en lessen aan. Daarnaast ben ik ook in te zetten voor promoties op social media.

Socials:
Tiktok: @Its.appie
Instagram: @itsappie_
Youtube: Itsappie