B-boy Jamlean

danser/artiest

Kun je iets vertellen over jouw bijdrage aan streetculture in Roermond? 

Als danser/artiest ben ik al een decenium actief in Roermond en omstreken. Ik heb mij in die tijd ontwikkeld tot dansdocent en heb op meerdere plekken lesgegeven in Roermond/Venlo. Sinds 2014 zit ik in de crew Rawthentic. Dit is de lokale breaking crew van Roermond. Hiermee heb ik showtjes, battles en andere culture opdrachten uitgevoerd. Evenementen zoals Roertown Jam, ECI breaks, en Freedom Fest zijn afkomstig van ons als crew en kunnen wij  met trots presenteren aan de gemeente Roermond. Naast danser/artiest ben ik ook een sociaal werker in opleiding en ben ik actief bij stichting Wel.kom, de plek waar wij als dansers onszelf hebben ontwikkeld tot een crew.

Hoe kijk jij momenteel naar streetculture in Roermond? 

Ik zie vanuit een cultureel oogpunt veel potentie in Roermond. Dit omdat het in Roermond/Limburg nog heel laagdrempelig was vergeleken met het Noorden van Nederland. Dit is in de afgelopen jaren gegroeid door bepaalde krachten in Roermond en omstreken. Vanuit mijn oogpunt hebben veel partijen ook jarenlang langs elkaar heen gewerkt maar merk je dat er steeds meer overeenkomende belangen zijn. Ik als danser/artiest/sociaal werker voel mij dan ook verantwoordelijk om de volgende generatie te bieden wat wij in het verleden misten. Ook vanuit de gemeente wordt steeds meer mogelijk gemaakt en zie ik het zelf als een positieve stijgende lijn voor de stad Roermond.

Wat is er volgens jou nog meer nodig om streetculture in Roermond een ‘boost’ te geven?  

Het is van groot belang dat artiesten meer platform krijgen in Roermond. Waar een artiest zich mee kan ontwikkelen en laten zien is door zijn/haar beroep te presenteren aan de stad. Dit vertaalt zich voor muzikanten, theater makers, dansers etc… Het faciliteren van een plek om jongeren hun passie/talent te laten beoefenen is ook een must. Ikzelf als danser heb het geluk gehad dat ik in aanraking ben gekomen met een jongerencentrum, maar voor veel jongeren is het nog onbekend dat er plekken zijn waar ze terecht kunnen.