Floor

Freerunner

Kun je iets vertellen over jouw bijdragen aan streetculture in Roermond? 

Mijn bijdrage aan de streetculture in Roermond is het lesgeven aan kinderen als hulptrainer bij Minded Motion. Ik geef al 2,5 jaar les, zowel in Roermond, Reuver, Wijchen als Horst. Omdat ik een hulptrainer ben, is er altijd een hoofdtrainer aanwezig, omdat je op 15-jarige leeftijd niet in staat bent om alleen een les te geven.

Deze kinderen worden steeds beter; ze begonnen toen ze amper een koprol konden maken en nu voeren ze al salto's uit op een harde vloer. De vooruitgang die deze kinderen boeken, vind ik heel inspirerend om te zien. Het is toch behoorlijk spannend om nieuwe vaardigheden te leren, vooral als het gaat om salto's op een harde ondergrond.

Hoe kijk jij momenteel naar streetculture in Roermond? 

Ik beschouw StreetCulture Roermond echt als een geweldige community, omdat het zo divers is, variërend van skateboarden tot dansen en freerunnen. Tijdens mijn trainingen op straat hoor ik vaak opmerkingen als "Kan jij dat?" of "Pas op, meisje!" of "Dat ziet er cool uit." Persoonlijk vind ik het grappig om zulke reacties te horen, want het zijn altijd vreemden die je een compliment geven.

Wat is er volgens jou nog meer nodig om streetculture in Roermond een ‘boost’ te geven?  

Naar mijn mening zouden er meer evenementen moeten plaatsvinden, waarbij de hele streetculture-gemeenschap kan deelnemen, van freerunnen en skaten tot dansen en zingen. Dit zou de street culture in Roermond echt een boost geven.

Zelf bied ik geen workshops of lessen aan. Als je freerunlessen wilt volgen, moet je bij Minded Motion zijn. Daar geef ik alleen les als hulptrainer. Er zijn echter uitstekende hoofdtrainers die de kinderen echt geweldige dingen leren en hen een leuke tijd bezorgen.

Insta: floorxvanwylick 
TikTok: Floorxvanwylick