Jozef

Rapper

Kun je iets vertellen over jouw bijdragen aan streetculture in Roermond? 
Naast het samen werken met veel jonge muzikanten heb ik zelf via het MAAKPLAATS project mijn EP Arlo gereleased! Dit met als doel onze gezamenlijke liefde voor de stad en hiphop te connecte via muziek. Na dit project heb ik aan veel toffe muzikale avonden mogen bijdragen waaronder RWA. Ik heb altijd op straat gefreestyled en ben de kids uit het park niet vergeten. Vaak komen jongeren naar me toe voor advies in hun schrijf proces of tips voor het ontwikkelen van hun carrière. En zoals Roermondse kunst zou moeten doen, help ik hen met liefde! 

Hoe kijk jij momenteel naar streetculture in Roermond? 
Street culture in Roermond is echt n bepaalde wave. We zijn een kleine stad, maar dromen groot. Dit gaat of het nou gefaciliteerd wordt of niet hand in hand met streetculture. Vanwege dat er niet veel plekken zijn om je te uiten doet de jeugd dit vaak op straat. Of het nou in dans, straat sport, graffiti of muziek is, er is leven! En daarom is het zo mooi dat plekken zoals jongerencentrum De Terp, The Movement en Nieuwe Helden jongeren een plek geeft om dit te laten bruisen! Zo zie je dat er steeds meer ruimte wordt gemaakt voor streetculture!

Wat is er volgens jou nog meer nodig om streetculture in Roermond een ‘boost’ te geven?  
 Ik denk dat er nog veel te winnen valt. We laten ons Remunj te weinig zien vanuit streetculture terwijl we er zo veel moois van te bieden hebben. Dit begint natuurlijk nergens anders als thuis. Ik denk dat door meer platform en podium voor streetculture we een extra dimensie aan kunst en leven kunnen laten zien. Er is in mijn ogen iets dat de ondernemers samen met het volk moeten doen, en dat is open staan voor iets nieuws! Open staan voor jong talent, het geven van kansen en het openstaan voor iets nieuws! Naast dit denk ik dat meer budget hiervoor kan helpen. MAAKPLAATS is een prachtige stichting die budget kan leveren, ook aan de ondernemer om bijvoorbeeld hiphop en dansevenementen, of zelfs exposities te financieren! Ik denk dat bestaande organisatoren gemotiveerd moeten worden in het creëren dit soort evenementen zodat de makers een plek hebben om dit te laten zien.